به گزارش سلام لردگان به نقل از
باشگاه خبرنگاران شهرکرد:به همين دليل است که برخي از معادن اين استان نظير مس در جهان بي نظير است و اين فلز خوش نقش و نگار در توسعه صنعت کوير به خوبي نقش آفريني کرده است.
ذخاير معادن پايه هاي اصلي اقتصاد مدرن در سطح اقتصاد کلان محسوب مي شود و درآمدزايي از محل استخراج معادن در توسعه پايدار قابل انکار نيست.
بخش معدن و صنايع معدني در بسياري از کشورها، يکي از مهمترين مسيرها در رسيدن به توسعه پايدار است، که حتي در برخي از کشورها، اينک اين صنعت را به عنوان يک منبع درآمدي براي خود قلمداد مي کنند.
ايران با داشتن بيش از 57 ميليارد تن مواد معدني و تنوع 64 نوع ماده معدني، يکي از کشورهاي غني منابع معدني محسوب مي شود که توجه به اين بخش مي تواند مسير توسعه اقتصادي را هموارتر سازد.
استان چهارمحال و بختياري نيز به دليل قرار گرفتن بر روي دامنه فلات زاگرس مرکزي از منظر زمين شناسي، داراي منابع معدني است که توجه به صنعت معدني نقش مهمي در توسعه پايدار خواهد داشت.
استاندار چهارمحال و بختياري در اين باره مي گويد: طرح توسعه معادن اين استان در راستاي افزايش ظرفيت هاي اشتغال در سال جاري اجرايي مي شود.
علي اصغر عنابستاني، با يادآوري سال حماسه سياسي و حماسه اقتصادي افزود: استان چهارمحال و بختياري ظرفيت هاي فراواني در بخش صنعت و معدن و توسعه اين دو بخش دارد و بايد از ظرفيت هاي موجود در راستاي گسترش عدالت و توسعه اشتغال زايي استفاده کرد.
وي گفت: وظيفه دولت فراهم کردن زيرساخت و زمينه لازم براي توسعه اشتغال و گسترش رفاه مردم است و بايد با انجام طرح هاي کارشناسي، ظرفيت هاي معادن اين استان به عنوان يک ثروت خدادادي، در راستاي خدمت به مردم به کار گرفته شود.
عنابستاني يادآور شد: در اين راستا، مديران اقتصادي اين استان با حمايت از طرح هاي مطالعاتي و اجرايي بخش معدن، مسير شکوفايي و توسعه اين بخش را نيز بيش از گذشته فراهم کنند.
استاندار چهارمحال و بختياري تاکيد کرد: معادن بايد فعال تر از گذشته شوند و تمامي معادني که پروانه بهره برداري دريافت کرده اند، تعيين تکليف شوند.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختياري گفت: هم اکنون اين استان در رده 14 معادن کشور است.
رحمان کرمي افزود: 148 معدن فعال با ذخيره قطعي 850 ميليون تن مواد معدني است که اين ميزان معادل دو درصد توليد معادن کشور است.
به گفته وي، در سال 91 حدود 5/5 ميليون تن مواد معدني از ذخاير معدني استان استخراج شد.
رئيس اداره معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختياري نيز مي گويد: اين ميزان مواد معدني، پارسال با کشف 24 معدن در شهرستان هاي اردل، فارسان، لردگان، شهرکرد، کوهرنگ، و کيار، به ذخاير معدني استان چهارمحال و بختياري افزوده شده است.
بهزاد ابراهيمي، ذخاير اين معادن را از نوع مصالح ساختماني، سنگ لاشه و سنگ نما برشمرد و افزود: با بهره برداري از اين معادن، زمينه اشتغال 116 نفر فراهم شده است.
وي گفت: براي بهره برداري از 16 معدن، در حدود 60 ميليارد ريال سرمايه گذاري شده و براي بهره برداري از معادن شناسايي شده مذکور، 30 ميليارد ريال سرمايه ديگر نياز است.
به گفته وي، پارسال 5/5 ميليون تن مواد معدني از ذخاير معدني استان استخراج شد و استان چهارمحال و بختياري، داراي 148 معدن فعال با ذخيره قطعي 850 ميليون تن مواد معدني است که اين ميزانف معادل دو درصد توليد معادن کشور است.
رئيس اداره معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختياري گفت: 15 هزار و 170 تن بوکسيت و آرژيليت از برترين معدن غرب آسيا و خاورميانه در استان چهارمحال و بختياري استخراج شد.
ابراهيمي افزود: مواد معدني استحصال شده پس از استخراج به بوکسيت ويژه، بوکسيت درجه يک و آرژيليت ويژه و معمولي تبديل و در بازارهاي داخلي و خارجي به فروش رسيده است.
رييس اداره معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختياري يادآور شد: اين مواد در صنايع آلومينيم، صنايع نسوز و ساينده ها کاربرد ويژه اي دارد.
وي افزود: اين مقدار مواد معدني با عيار 65 تا 75 درصد، از پارسال استحصال شده که در ايران و خاورميانه از نظر عيار و حجم ذخيره بي نظير است.
ابراهيمي گفت: بر اساس گمانه زني ها و مطالعات کارشناسان، 16 ميليون و 800 هزار تن بوکسيت و آرژيليت تا عمق 550 متري زمين در معدن شهيد نيلچيان وجود دارد که با توسعه معدن در بخش لايه معدني در منطقه باجگيران و دوپلان، ميزان توليد مواد معدني ساليانه به 25 هزار تن افزايش مي يابد.
رييس اداره معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان افزود: معدن منطقه باجگيران و دوپلان هم اکنون زمينه اشتغال مستقيم 100 نفر را فراهم کرده است.
ابراهيمي گفت: معدن بوکسيت و آرژيليت شهيد نيلچيان با حفاري 31 حلقه چاه بطول 5 هزار متر در محدوده اي به وسعت 200 هکتار درمنطقه باجگيران استان چهارمحال و بختياري واقع شده است که از نظر نوع، کيفيت و مرغوبيت توليد، به عنوان بهترين معدن ايران، خاورميانه و غرب آسيا معرفي و ثبت شده است.
توجه به صنعت بالا دستي و پايين دستي معدن، نظير تراش هاي سنگي و فرآوردي مواد معدني، نقش مهمي در افزايش اشتغال و درآمدزايي و توسعه صنعتي و معدني استان دارد./ب